2022-10-16 46 瀏覽
放假同朋友喺中環行街,行到蘭桂坊知道呢間餐廳新開張,於是入去試吓,入到去發現環境好闊落,而且裝修勁有情調,係談心好地方☺️我哋兩個女仔,每人叫咗一份set lunch,主菜未送到,會先送上兩款搽咗牛油嘅酸種麵包,侍應好有耐心同我哋講解每道菜嘅特點,好有禮貌,值得一讚❣️酸種麵包口感好爽脆,但又唔會太硬,咬落去好鬆軟,啱晒箍緊牙嘅我❣️墨魚辣肉腸西班牙飯 $188因為我係一個海鮮控,於是叫咗呢個墨魚飯,配上一碗青豆湯+一杯飲品,份量十足❣️青豆湯有好清新嘅豆味,口感creamy😋墨魚咬落去好爽口,而且食到好香濃嘅墨魚汁香,每次食墨魚飯,我都會同朋友講,我會比較少講嘢,因為牙齒會變黑🤣不過其實飲一飲水就好快清返乾淨❤️烤焗鴨胸配西梅燒汁 $198我朋友就叫咗烤焗鴨胸,set lunch配上小米沙律+一杯飲品,我試食咗少少,鴨胸咬落去好Juicy,西梅燒汁甜甜地好開胃,而且同鴨胸好夾,有驚喜❣️巴斯克焦香芝士蛋糕 $58食完晒主菜就食甜品,我哋叫咗一個巴斯克焦香芝士蛋糕,聽聞係呢間餐廳其中一個好熱門嘅菜式,即叫即焗嘅芝士蛋糕拎出黎嗰陣仲係熱呼呼☺️,咬落去口感好棉密,而且每食一啖都滲出香濃嘅芝士味,暫時係

墨魚辣肉腸西班牙飯 $188

烤焗鴨胸配西梅燒汁 $198

巴斯克焦香芝士蛋糕 $58
食完晒主菜就食甜品,我哋叫咗一個巴斯克焦香芝士蛋糕,聽聞係呢間餐廳其中一個好熱門嘅菜式,即叫即焗嘅芝士蛋糕拎出黎嗰陣仲係熱呼呼☺️,咬落去口感好棉密,而且每食一啖都滲出香濃嘅芝士味,暫時係我食過最好食嘅Burnt Cheesecake❤️

食完都真係好飽,不過聽朋友講原來呢間餐廳嘅賣點仲有好多,除咗有西班牙Tapas同Sake/ wine之外,最最最正係人均消費滿$200以上食物或者酒精類就可以享受到$8換購時令生蠔❣️又有藉口下次再黎開餐❣️😋

2022-10-15
  • 巴斯克焦香芝士蛋糕