康城站越開越多新食肆,就入去試下人氣餐廳,主打 sourdough pizza 嘅 Interval ~有空內空外位置,冇落雨又涼涼地,坐outdoor 都舒服。🍕芝士四重奏 Sourdough pizza 眼見每枱都食 pizza~ 餅底好鬆軟,圍邊焗得香脆,雖然話有Monzerella, Parmesan, Taleggio, Gorgonzola 四款芝士,但感覺芝士味都唔係太重,pizza 就係10寸size, 2-3 人 share 啱啱好。🍝XO醬大蜆意大利粉份量都大,蜆肉大粒,加入香蒜片同XO醬炒得惹味。☕️Flat white ,Caffe Mocha 正常,不過唔鍾意冇用碟上,上枱時攪到 Mocha 嘅杯邊有少少倒瀉。🍰Collective Tiramisu 可以唔叫,冇酒味冇咖啡味,凍餅一件。🍰杏仁蛋糕幾鬆軟,杏仁味香濃,反而有驚喜。呢度環境係唔錯,唔焗促,而且pet friendly, 感覺chill 嘅。不過食物質素普通,尤其甜品真心麻麻。呢個價位,可以有大把靚Cafe 可選擇。

有空內空外位置,冇落雨又涼涼地,坐outdoor 都舒服。

🍕芝士四重奏 Sourdough pizza
眼見每枱都食 pizza~

🍝XO醬大蜆意大利粉
份量都大,蜆肉大粒,加入香蒜片同XO醬炒得惹味。

☕️Flat white ,Caffe Mocha

🍰Collective Tiramisu
可以唔叫,冇酒味冇咖啡味,凍餅一件。

🍰杏仁蛋糕
幾鬆軟,杏仁味香濃,反而有驚喜。

不過食物質素普通,尤其甜品真心麻麻。

呢個價位,可以有大把靚Cafe 可選擇。
2023-04-09