2023-06-09
今次嚟到呢間位於中環嘅隱世意大利餐廳~不得不說大家想去一定要仔細d先至搵到條巷仔入去🥹不過辛辛苦苦去到係有回報嘅❣️一行入去先唔講食物已經發現有唔少多打卡位🌚求其影都一堆靚相😂📸食方面,我哋就根據餐廳介紹嘅signature去點菜~佢哋嘅招牌特色前菜-招牌蒜香牛油紐扭質感有啲似Pizza批邊配pomodoro sauce做點綴 ,好香蒜蓉味但係你唔會食到有蒜蓉粒粒,食完都唔使口臭🌝✨😂第二道,招牌蜆肉扁意粉🍝呢個真心must tryyy❣️❣️味道好特別食落去,你會feel到有少少檸檬酸味,之後你會食到好香嘅白酒味,意粉完美咁樣襯托到蜆肉嘅鮮甜~而且每一粒蜆肉都脹卜卜建議如果會食蒜片嘅朋友,最好一啖蜆肉蒜片連埋意粉一齊食,真係好香味道好Fresh,甚至乎有少少似泰國風味添🤤之後就係意大利餐廳必食嘅Pizza❣️招牌意式肉腸pizza~之前最怕食pizza會好口乾,但係佢哋嘅披薩皮做得外脆內軟,而且佢哋嘅蕃茄醬恰到好處地juicy,成件事啱啱好🤤🍕如果下次再去,我真係好想試吓佢嗰個四重芝士🤤🤤🤤🤤最後去到甜品環節餐廳推介話一定要試佢哋嘅Tiramisu🌝✨究竟Tiramisu可以有幾特別?起碼呢
不得不說大家想去一定要仔細d先至搵到條巷仔入去🥹
不過辛辛苦苦去到係有回報嘅❣️
食方面,我哋就根據餐廳介紹嘅signature去點菜~
佢哋嘅招牌特色前菜-招牌蒜香牛油紐扭
第二道,招牌蜆肉扁意粉🍝
呢個真心must tryyy❣️❣️味道好特別
味道好Fresh,甚至乎有少少似泰國風味添🤤
之後就係意大利餐廳必食嘅Pizza❣️
招牌意式肉腸pizza~
如果下次再去,我真係好想試吓佢嗰個四重芝士🤤🤤🤤🤤
最後去到甜品環節
餐廳推介話一定要試佢哋嘅Tiramisu🌝✨
究竟Tiramisu可以有幾特別?
起碼呢間餐廳嘅Tiramisu係我之前未食過嘅質感,首先最面頭係一層可可粉同埋朱古力碎,中間佢哋自家製嘅cream口感非常之順滑,底層係特濃咖啡✨
佢哋嘅Tiramisu可以話係我食過嘅數一數二好食,可可粉同埋底層嘅濃縮咖啡完完全全中和左個甜味,可以話係幾乎唔甜,但係又帶出到咖啡香味同埋cream嘅奶味~
總括而言,我認為絕對可以再戰幾次🥹✨