2014-01-04
星期日同媽咪去飲靚茶,做完research之下就打黎呢度make reservation.先黎己比餐具同deco吸引,大紅燈籠高高掛.我地點了一個點心set同散叫左D小菜品嘗.先黎有杯welcoming tea:菊花茶好香好正,所以之後都係叫佢沖菊花茶點心set有個綠色既素餃,蝦餃同波羅叉燒飽,餃就ok,個波羅叉燒飽好味.甜甜脆脆的皮和咸咸甜甜的叉燒好岩key,mini size又唔會食太多會膩.Niceset有個老火湯,好夠火候,散叫左個鮮鮑蟲花燉湯,湯清鮮鮑唔un.跟住有豉蒜生炒凉瓜聖子皇(套餐),聖子不老,成個菜都好配合,好香口.推介!金瑤冬裡白玉卷係素菜(套餐),都不錯,但因本人不愛太多汁,所以not quite impressive.(散叫)瑤柱野菌泡菜苗好味,份量夠,豆苗嫰,菇又香,湯夠味,清得黎好味.(散叫)鮮蟹肉扒芥膽.呢味菜的蟹肉係真係新鮮,好足料既一味菜式.蟹肉多到驚人,完全不見芥膽.上文提到,我自己不太愛太多汁獻既菜式.呢度菜唔岩我心水,D汁多到可以送3碗飯.味度方面我覺得有小小重手左.(套餐)海鮮雙麵黄ok,幾香口,海鮮熟度岩岩好.(套餐)凍蜜瓜椰汁西米露奶味重
先黎己比餐具同deco吸引,大紅燈籠高高掛.
我地點了一個點心set同散叫左D小菜品嘗.
先黎有杯welcoming tea:菊花茶
好香好正,所以之後都係叫佢沖菊花茶 點心set有個綠色既素餃,蝦餃同波羅叉燒飽, 餃就ok,個波羅叉燒飽好味.
甜甜脆脆的皮和咸咸甜甜的叉燒好岩key,mini size又唔會食太多會膩.Nice set有個老火湯,好夠火候,散叫左個鮮鮑蟲花燉湯,湯清鮮鮑唔un. 跟住有豉蒜生炒凉瓜聖子皇(套餐),
聖子不老,成個菜都好配合,好香口.推介! 金瑤冬裡白玉卷係素菜(套餐),都不錯,
但因本人不愛太多汁,所以not quite impressive. (散叫)瑤柱野菌泡菜苗好味,
份量夠,豆苗嫰,菇又香,湯夠味,清得黎好味. (散叫)鮮蟹肉扒芥膽.
呢味菜的蟹肉係真係新鮮,好足料既一味菜式.
蟹肉多到驚人,完全不見芥膽.
上文提到,我自己不太愛太多汁獻既菜式.
呢度菜唔岩我心水,D汁多到可以送3碗飯.
味度方面我覺得有小小重手左. (套餐)海鮮雙麵黄ok,幾香口,海鮮熟度岩岩好. (套餐)凍蜜瓜椰汁西米露
奶味重過椰汁,不貼題目.
如叫凍蜜瓜奶西米露更岩. 套餐仲有含飲品.好清潤,仲有D南北杏,出色! 呢度服務同食物都好好,我會再黎!