2021-04-23 610 瀏覽
⿻⿻ 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘏𝘦𝘢𝘥𓏲𓏱𓏭𓏭今次介紹嘅係西營盤第三街嘅印尼餐廳 每次經過都想試嘅potato head 鋪面大到嚇親 (゚ρ゚*)佢係jia group嘅餐廳 裝修果然冇令人失望 整體係好有東南亞韻味嘅風格 無論係大量嘅綠色植物、木製嘅枱定度假風嘅凳都好啱concept 空間闊落得好舒服 位置有lounge feel嘅梳化位 都有比較啱食嘢餐桌 淨係嚟飲一杯或者食晚餐都適合 𓋞夜晚去燈光比較昏暗 幾啱傾計 不過可惜嘅係影嘅相全部有啲矇 ( ꈨຶ ˙̫̮ ꈨຶ )叫咗一個巴東牛肉同炒麵 巴東牛肉幾濃味下 好重香料味 牛肉煮到軟腍入晒味 個醬好啱餸飯炒麵都係幾重口味 不過幾有鑊氣 炒得好香 突出咗咖喱醬同蔥嘅味道 麵都幾入味 上面仲有脆脆嘅蝦片增加口感甜品係pandan pancake 份量唔大 食到斑斕味同椰絲嘅甜 係好有印尼感覺嘅甜品仲叫咗兩杯cocktail 兩杯嘅賣相都幾靚 味道好有層級 幾好飲 不過唔記得咗佢地嘅名 大家有緣就會飲到~𓏲𓏱𓏭𓏭Mie Goreng Ranah Minang - West Sumatra $135Rendang Daging Sapi - West
⿻⿻
𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘏𝘦𝘢𝘥
𓏲𓏱𓏭𓏭

𓏲𓏱𓏭𓏭
Rendang Daging Sapi - West Sumatra $110
Dadar Gulung - West Java $88