2024-12-28
臨近做冬啊,都要諗吓食啲咩先,屋企人都係鍾意食韓式烤肉,即時諗緊附近嘅商場有啲咩好食嘅韓國烤肉。之前食過呢間覺得都唔錯不過只係食lunch,今次就試吓佢嘅dinner,見佢出咗一個棉花糖和牛壽喜燒賣相都得意,小朋友見到一定好鍾意😎🍴棉花糖木槿花和牛壽喜燒:餸菜一送到已經覺得好搶眼,職員將壽喜燒汁慢慢淋上棉花糖上,好有儀式感,小朋友看到很喜歡,醬汁甜甜地,然之後再煎好和牛,熟到剛剛好,在沾上蛋黃,不錯。🍴慶州黑先豬盛合配生菜 (水果醬油):呢個好有驚喜,首先講吓佢嘅豬梅肉,肉質溫和,另外佢嘅豬五花,一啲都唔肥,重點想講吓佢嘅水果醬汁,醃得好好味。另外豬皮好彈牙,豬腸都不錯。🍴水果醬油雞頸肉:這個醬汁跟上邊的醬汁一樣,口味清新,雞頸肉不會肥膩,帶點爽口🍴奶油肉醬年糕:有點fusion菜的感覺,醬汁是西式的肉醬意粉,但原來配上年糕也很配。🍴韓牛泡菜炒飯:這個炒得很香,泡菜汁沾滿每一粒飯,另外配上牛肉增添香味。🍹柚子檸檬梳打:配搭韓燒的清新之選,唔會好甜。🍹菠蘿梳打:菠蘿味很香濃,味道適中很有果香。
🍹柚子檸檬梳打:配搭韓燒的清新之選,唔會好甜。
🍹菠蘿梳打:菠蘿味很香濃,味道適中很有果香。