2021-06-03 5272 瀏覽
Chalet荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪 (8咪半對面)今日黎左呢間好有驚喜既西餐廳,成日搭車都會經過見到,終於都有機會試下。。餐廳位置就係青山公路近愉景新城既對面,如果地鐵站行過黎都係幾分鐘好方便入到黎餐廳好歐陸式既感覺,好似去左歐洲d小鎮入面既小木屋咁好舒服,而且員工既服務態度好好又有禮貌,非常殷勤,值得一讚見到meun入面選擇都幾多,不過我地決定叫兩份set dinner, 貪佢除左有主菜之外,仲有齊晒麵包,餐湯,頭盤同埋甜品,夠晒豐富先上濃郁既蕃茄湯,配埋熱辣辣嘅餐包就啱曬我,而頭盤方面我就比較鐘意半熟吞拿魚,自己第一次試呢個食法,原來都幾特別,口感一流。。而法式肝醬食落好creamy, 配埋脆片食就最夾,唔會太漏鴨腿烤得恰到好處,皮脆肉嫩,而鴨肉保持住肉汁,絕對唔會覺得太乾,口感一流。。而伴碟既配菜,除左望見靚之外,食落都唔錯架,主要係芒果肉同橙肉,食完覺得好開胃呀頂級封門柳好重牛肉味,而且唔會太多筋,我地就揀左5成熟,覺得岩岩好,因為好怕牛肉太熟會好韌,值得推介最尾當然要食埋豐富既甜品啦,今日係麵包布甸,望見已經覺得吸引,食落仲要係熱熱地架,好正
Chalet

蕃茄濃湯