2021-10-26
•La Serre•La Serre選址觀塘海濱,玻璃屋設計加上店外搶眼嘅吊燈裝飾,環境正到暈❤️店內擺設亦有心思,好適合收工或者放假嚟chill 吓🤟🏼🌀蟹肉牛油果他他色彩繽紛,蟹肉同牛油果嘅配搭口感細膩,伴碟沙律加上油醋汁份外開胃🌀焗雪魚柳配香茅椰子汁帶點東南亞風味嘅焗雪魚柳配香茅椰子汁,將香茅加上椰汁煮成醬汁,感覺新鮮既發揮香茅本身獨有嘅香味,畫龍點睛再加上清新嘅椰子汁,味道層次豐富雪魚肉質結實,食落頗有滿足感,伴碟炸到金黃色嘅薯仔粒粒亦非常吸引,從細節位都感受到餐廳設計餐牌嘅心思❤️🌀Italian Chocolate Milkshake好易入口嘅一款cocktail🍹香醇濃滑的Bailey加入朱古力奶昔,先感受到朱古力嘅香滑,隨後散發陣陣酒香,另有一番風味
🌀蟹肉牛油果他他
🌀焗雪魚柳配香茅椰子汁