5天前
嚟Airside嘅次數唔多,呢排成日想去Airside間超市買嘢,今次過嚟就同朋友食咗呢間空間感勁好嘅Cafe,好彩同朋友早到,餐廳去到晚市嘅時候都好多人。 環境 打卡大月亮🌕 有熟成牛🐂 舒服西餐廳,食物種類唔少,同閨蜜嚟啱哂🫶🏻 餐牌 有Dinner Set,包餐湯/沙律,加配嘢飲都有優惠。 30天自家風乾熟成澳洲黑毛安格斯牛里脊扒配薯條 $338 大家對乾式熟成都唔陌生,將牛肉放置係熟成室中,控制溫度係約0~4°C)、濕度約50~80%,令酵母同牛肉菌類產生作用,熟成可以令肉塊自然嫩化及產生香氣👍🏻。揀咗牛里脊扒,呢個部位取自牛臀上方至牛腰之間,接近但未及牛西冷,因為呢個位唔經常活動,同時脂肪同結締組織較少,所以無乜肥膏,大致上都係瘦肉,肉腍味濃。肉質實在之餘無渣,牛味十分濃郁,沾少少海鹽已經好好食🩷薯條可以加錢轉做番薯條,即刻覺得冇咁邪惡~ 烤三文魚伴鮮野莓烤杏仁片田園沙律 (香橙乳酪汁) $158Dinner Set 跟餐湯/沙律,烤三文魚田園沙律🥗 配埋多款水果🥝🫐 鍾意佢嘅香橙乳酪汁,好Fresh亦好夾。 焦糖法式燉蛋配新鮮生果、黑松露多士 $88甜品有驚喜😍期間限
餐牌
有Dinner Set,包餐湯/沙律,加配嘢飲都有優惠。
30天自家風乾熟成澳洲黑毛安格斯牛里脊扒配薯條 $338
烤三文魚伴鮮野莓烤杏仁片田園沙律 (香橙乳酪汁) $158