2023-05-05 28 瀏覽
同男朋友拍拖梗係要揀返間有氣氛嘅餐廳食晚飯😳,一隻好鍾意試新餐廳嘅我哋發現咗西環呢間Downtown Bistro💕💕我哋叫咗兩個前菜:1️⃣Mixed Tomato Burrata 布拉塔芝士蕃茄沙律 $128呢排減緊肥,所以想食下沙律,呢一個沙律沙律菜好新鮮,而且佢加咗啲黑醋調味好開胃,終於有滿滿嘅蕃茄同埋芝士,沙律都可以好好味😆2️⃣Hamachi Crudo 油甘魚刺身$108平時好鍾意食日本嘢嘅,我見到呢個油甘魚刺身當然一定要叫啦,加上刺身魚生都唔會話好肥,營養價值又豐富👍🏻仲要係勁新鮮!主食方面就叫咗:Slow-cooked Short Rib 慢煮牛肋扒 $298呢個主要就係男朋友食嘅,不過我都忍唔住食咗兩啖🤣,呢個牛肋扒分量十足,而且肉質好軟腍,一啖咬落去就有滿滿嘅肉汁😍

我哋叫咗兩個前菜:
2️⃣Hamachi Crudo 油甘魚刺身$108