2016-11-28 130 瀏覽
經過過好幾次, 都比呢間cafe既裝修吸引住, 今晚終於同朋友黎試下, cafe以木色為主, 燈光昏暗, 每枱都有燭光, 感覺好舒服而且有情調~menu既design係一本書, 幾特別, 野食選擇唔多, 我地點左紐西蘭青口配辣肉腸忌廉汁, 香煎鱈魚同煙雞胸闊面~ 紐西蘭青口好好多隻, 個sauce好creamy, 連埋d辣肉腸咸咸地幾惹味, 青口唔算大隻, 但肉質都彈牙~煙雞胸闊面係配左紅椒蕃茄汁, 闊面林左d, 但個汁幾開胃, 同埋d煙雞胸唔會un, 但整體都係較普通既pasta~呢個香煎鱈魚就好好食, 值得大家一點! 鱈魚好滑而且好香魚油味, 個皮微脆好正, 同埋個大蒜牛油汁好rich好夾, d薯仔好粉, 點汁食都好好味, 不過就細件左d, 2個人分有d唔夠侯~飲品要左既sweet potato latte都好飲, 紫薯味濃唔會太杰~整體幾中意呢度既環境同氣氛, 食物亦唔錯, 幾岩幾個女仔傾計~

紐西蘭青口
煙雞胸闊麵