餐廳: 越瀧棧
資訊:

2020-12-07 50 瀏覽
今次食越南菜,經過見到門口幾靚又有特色特別門口個幅大掛畫。就入黎食個晏啦~餐廳坐得都闊落既,藍白主題,仲有啲草帽等等既裝飾。一坐低,叫左碗湯麵,店員見到有小朋友一齊用餐~都主動拎左多一隻碗仔俾我,服務都幾周到!睇下餐牌先~價錢都算合理呀!我地叫左一碗扎肉湯河$46。午市仲有小食優惠,所以我叫埋越式春卷$21同越式拍青瓜$22,飲品加10蚊叫左三色冰。野食黎啦~問左店員,除左牛肉類既湯麵之外,其他湯麵都係用雞湯既~呢個札肉湯河既配菜係有蘿蔔呀~芽菜等等。。值得讚下個蘿蔔,好甜同好嫩喎。札肉薄片,河粉都好滑同條條分明,小朋友都話好味,佢食左好多。拍青瓜原來係辣既,比較大條左啲啲囉,個汁先係呢個小食既重點,加埋一齊好鮮甜,仲好脆口。春卷係用米網個隻黎,好鬆化同size長短大細岩岩好,幾易入口又唔會咬到散哂。 三色冰個啲粒粒好幼細,飲一啖已經食到好多種唔同既口味,口感都好好。同佢甜度唔太高,感覺清新。整體黎講,坐得舒適,食物好食!服務都好。聽講晚餐會多菜式選擇,下次應該會再黎試下晚餐。

睇下餐牌先~價錢都算合理呀!

三色冰