位於灣仔既日式餐廳《本延鍋物》,不得不提佢地個打卡木色玻璃窗卡位🇯🇵。簡約日式裝修 x 日本BGM 🪵有feel(๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 📸餐廳主打黑毛和牛壽喜燒🥓入到裏面,米白色裝修比人乾淨的感覺,有沙發位且無油煙💕有種係日本既感覺.:*☆🍱 本Pan Donburi $238(拖羅、拖羅蓉、甜蝦、帶子、鮭魚籽、油甘魚、三文魚、獅魚腩、沙律松葉蟹柳)餐廳一周年新推出4款海鮮丼,餐廳用上懷石料理常用的的日式重箱(じゅうばこ)🇯🇵,盛載9款新鮮海鮮食材🍱🦐舖得滿滿一層夠晒打卡之餘,份量夠足料性價比👍🏾,配埋好味醋飯幸福感滿滿*٩(ˊωˋ*)و💓特別中意鮮甜帶子⤴️✼••┈┈••••┈┈••✼🍲 極上黑毛和牛A4 $268 當然要食埋餐廳主打既關東風壽喜燒🤤🥚唔想太油膩,揀左新提供既A4黑毛和牛肩脊肉🐂配上大碗菜🥬肉質較瘦之上,每一片和牛同樣油花相間,食落軟嫩🥓湯底鹹甜嘅味道,均勻沾上橙黃色的雞蛋🥢,每一口都充滿濃厚蛋漿😚💓🇯🇵小知識:唔食生雞蛋點算好啊?₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎日本關東人會先食完肉同菜,最後〆加入烏冬的時候將蛋加進去湯底一齊食喲☆當日有播dry flower, なとり的overd

🍱 本Pan Donburi $238

✼••┈┈••••┈┈••✼
🍲 極上黑毛和牛A4 $268

極上黑毛和牛A4

當日有播dry flower, なとり的overdose等,都係近年Jpop流行之中既正紅心,音量剛好,坐卡位聽歌,真係有種坐新幹線感覺😎✌🏻

ご馳走様です❗️P.s.讚下細節位例如拿紙巾 上菜時候店員服務夠貼心(*^ω^*)💯,值得加分!!