2023-02-25 157 瀏覽
我同朋友買左個任食冷盤小食gei coupon, 雖然未至於試晒所有野食, 但淨係計冷盤小食味道都唔錯。1上到去就見到好多盞燈, 幾靚, 可以黎打個卡香煎鵝肝, 脆包, 紅酒梨片 - 呢個係我今晚最鍾意gei小食, 個塊紅酒梨片點綴令到成個小食唔會咁單調, 個甜味連埋個鵝肝1齊食更加好味莫希托羊肉串燒 - 還可以, 始終都有少少羶西班牙薯仔蛋餅 - 明太子同肉腸茸2款都有食到, 明太子比較優勝。 其實個醬係好食, 我冇食過其他鋪頭gei蛋餅, 唔知係咪本身係咁質感, 只係呢個d薯仔個咬口同大細我扣左分黑毛豬火腿24個月 - 呢個太咸, 1般般, 如果加返個紅酒梨片就非常perfect薄切慢煮八爪魚 - 呢個同日本刺身差唔多, 係新鮮gei~檸汁白酒煮蜆 - 呢個係另1個我欣賞gei小食, 本身個汁好甜, 加埋檸汁就更加開胃, 另外d蜆好大隻are~~~炸黑毛豬火腿球 - 雖然1咬落口係會爆醬, 而且熱辣辣, 但整體我麻麻, 個醬1般般煙紅椒蒜辣單骨雞翼 - 呢個雞翼好味, 幾香口, 仲有輕微gei辣味, 加埋檸汁再好味d黑毛豬火腿茄子卷 - 呢個係全晚最差gei 1個小食, 明明寫住茄

莫希托羊肉串燒 - 還可以, 始終都有少少羶
香煎鵝肝, 脆包, 紅酒梨片

西班牙薯仔蛋餅

薄切慢煮八爪魚 - 呢個同日本刺身差唔多, 係新鮮gei~
黑毛豬火腿24個月, 薄切慢煮八爪魚

檸汁白酒煮蜆

炸黑毛豬火腿球

煙紅椒蒜辣單骨雞翼

黑毛豬火腿茄子卷 - 呢個係全晚最差gei 1個小食, 明明寫住茄子, 完全食唔到茄子味, 塊火腿好韌, 食晒成舊都唔知自己食緊d乜....
黑毛豬火腿茄子卷

蕃茄脆包醃白銀魚 - 呢個幾特別, 因為冇見過呢個菜 😅 本身個魚腥味可接受, 加上蕃茄就更加蓋左個魚味
蕃茄脆包醃白銀魚

鵝肝比堅尼三文治 - 呢個1咬好脆, 好有咬口, 而且夾心入面d鵝肝都唔算少, 都係其中1個覺得好食gei小食
鵝肝比堅尼三文治

鵝肝棒棒 - 好濃郁gei鵝肝味! 雖然比上面另外2個冇咁特別, 亦冇咁出色, 但呢度gei鵝肝類全部都好吸引!
棒棒鵝肝

西班牙火腿, 曼徹格芝士, 紅酒燴梨 - 呢個如果淨食火腿會咸到要連飲幾杯水, 所以應該將全部材料溝埋1齊食。個梨可以中和返d咸味, 咁樣食先至好食
凍切拼盆 - 西班牙火腿, 曼徹格芝士, 紅酒燴梨

鮮甜凍蝦配蒜茸蛋黃醬 - 呢個冇乜特別, 凍蝦冇新鮮到令我大叫, 朋友就話唔好點蛋黃醬, 我估計咁樣個醬會蓋左個蝦gei鮮味
鮮甜凍蝦配蒜蓉蛋黃醬

整體呢間野唔錯, 尤其係我地買左呢個coupon, 如果咁食法以佢個價錢係唔平gei~ 淨係食小食都食到飽, 由於得個半鐘, 我地都食得有少少狼吞虎嚥 😂
2023-02-23
香煎鵝肝, 脆包, 紅酒梨片