2020-06-15 720 瀏覽
先講下環境啦,我就坐係門口一入嘅bar檯,坐係度嘅時候,廚房一覽無遺,睇到全部運作,有廚師負責甜品、飲品、烹調同埋做手工意粉🤩食嘢嘅同時,可以睇到意粉嘅製作過程😀侍應非常專業,會介紹菜單上嘅special menu, 而你想知啲意粉有咩特別,佢都會答到你👍係時候講下食物,先上一袋麵包,配橄欖油同醋,我點左pappardelle 係寬麵條,配埋慢煮牛肉,簡直係perfect match😍意粉硬度適中,每一啖都有種好濃嘅蛋味,可能係手工意粉先食到呢個味道雖然Pici 係有啲貴,但食物質素加埋環境同服務,真係值得試下。用去Europe 食pasta 嘅機票錢去Pici 啦😆
Pappardelle

2020-03-14
30 分鐘 (堂食)