2020-12-14 845 瀏覽
前排喺ig見到有個台灣朋友po呢間👇🏻吃茶三千嘅嘢飲,仲話係推介😹而香港原來有兩間分店,所以黎將軍澳呢間試吓🥰🤤黎之前都上網睇過係有嘢食嘅,不過個店員就話,有嘢食呢間同吃茶三千 係唔同鋪頭🤔,不過可以買入去飲😹😹即時r晒頭🤔(所謂兩間鋪頭係喺同一個位,無任何嘢分開/隔住),但唔理啦~佢話買得入去飲,就順便食埋晚飯👍🏻👆🏻有台灣麵、火鍋、石燒牛扒,選擇唔算太多👇🏻👆🏻第一時間緊係買返杯飲😹😹佢係可以自己揀茶底、調味、配料👍🏻餐牌旁邊仲有推介款式~俾錢之後就可以望住佢地整嘢飲👇🏻👇🏻呢次試咗國王珍珠奶茶☕茶底係來自台灣南投嘅鳳眉紅茶,所以奶茶唔會好似以前飲開嗰有膠味,而係真真正正有茶香嘅珍珠奶茶👍🏻珍珠就正常,都幾煙韌~而且少甜之後真係唔太甜😹飲咗都無咁大罪惡感嘢食方面,秋冬天就緊係要打邊爐啦😹我地每人一個 等一個人火鍋~已經配咗指定嘅8款配料(例如冬菇、豆腐、娃娃菜等),而肉類同湯底都係揀一樣,最後仲可以配多4款配料👍🏻👍🏻之後就會放晒落鍋先送上黎嘅,等佢滾一陣就食得,好似其他台式嗰啲一人火鍋咁(尖沙咀有間臭臭鍋都唔錯架) 88蚊食到飽😹😹女仔未必食得晒~係平平地邊爐之選~

👆🏻有台灣麵、火鍋、石燒牛扒,選擇唔算太多👇🏻

國王珍珠奶茶

等一個人火鍋