2004-11-25 43 瀏覽
今朝收工返來,訓左朝早,洗埋d衫.之後同姨媽姨丈阿爸阿媽一齊去左珍寳海鮮舫飲茶.去到第二層,個知客話呢層靜d,食物精緻美味.服務會較好d, 佢話第三層好多旅行團到,會嘈d, 多人d, 但係就傳統的中華美食. 之後我地諗住想食得清靜d, 豪一次啦. 我地一行五人, 個知客話我地得四人台, 五個人要出露台,我姨丈唔熱得, 一定要有冷氣至食得舒服.都唔知個知客係迷趕客,裹面明明有d四人台,只要加個位迷serve 到我地啦. 仲要一係要我地出露台,一係坐sofa飲茶,佢都傻既.我地一於去返三樓的傳統中華美食.之後我地叫左干蒸燒賣,小籠飽, 蜜灸金華腿, 京式素鵝, 菜遠牛河, 瑤柱蛋白炒飯.干蒸燒賣,小籠飽都幾好食菜遠牛河, 瑤柱蛋白炒飯都炒得好好味小食: 京式素鵝都幾開胃但係蜜灸金華腿就唔掂啦, 都未整熟就拎出來比客人食, 但仲要係差唔多食完所有食物先上台. 應該整左好耐至真架,點解會甘差既? 之後再拎番入廚房煮多陣, 但都係麻麻地好食, 但我姨媽仲意食呢!埋單325.6, 有恆生吉,有九折!唔計二樓個女知客同碟蜜灸金華腿, 整體來講都算幾好,有避風塘景同新裝修的中華傳統海鮮舫飲茶.
今朝收工返來,訓左朝早,洗埋d衫.
之後同姨媽姨丈阿爸阿媽一齊去左珍寳海鮮舫飲茶.

干蒸燒賣,小籠飽都幾好食
菜遠牛河, 瑤柱蛋白炒飯都炒得好好味
小食: 京式素鵝都幾開胃
埋單325.6, 有恆生吉,有九折!