2017-04-08 806 瀏覽
今日咁啱路經深水埗, 見網上好多人推介Cafe Sausalito就打算過嚟試試店內環境唔錯, 約12點幾去到時未有好多人, 坐得亦算舒適Menu選擇唔算太多嗌完野食後, 凍朱古力好快就嚟咗, 都幾濃, 算唔錯!等左約10-15分鐘後就上All Day Breakfast, 賣相的確唔錯多士都幾脆, 唔錯; 炒蛋幾滑;但個Creamy Mushroom感覺上唔係蘑菇而係其他菇, 不過味道都可以;條腸同煙三文魚一般般, 唯獨是個沙律菜個人感覺落左啲醋後有點太酸;不過呢個價錢 ($88) 都算幾大份同抵食。(個人認為如果加埋茄汁豆同薯餅會更好, 價錢貴返少少都可以)個Carbonara就等得比較耐先上呢個意粉真係有啲太乾, 啲菇同煙肉就冇乜問題;最大問題係筆者同友人都覺得啲味道太淡, 所以有點失望。最後點左個蛋糕做甜品, 佢個蛋糕櫃都有幾款蛋糕俾大家選擇我哋本身都鍾意朱古力, 就揀咗Chocolate Truffle真心覺得個蛋糕唔錯, 入面有唔同層次, 包括朱古力、朱古力蛋糕同朱古力mousse朱古力味濃得黎唔會太甜, 鍾意朱古力嘅人可以買黎試試總括嚟講, 環境同食物質素都唔錯 (除左個

店內環境唔錯, 約12點幾去到時未有好多人, 坐得亦算舒適
Menu選擇唔算太多
嗌完野食後, 凍朱古力好快就嚟咗, 都幾濃, 算唔錯!
Iced Chocolate
All Day SFO Breakfast
多士都幾脆, 唔錯; 炒蛋幾滑;

不過呢個價錢 ($88) 都算幾大份同抵食。

個Carbonara就等得比較耐先上
Carbonara Pasta
呢個意粉真係有啲太乾, 啲菇同煙肉就冇乜問題;
最大問題係筆者同友人都覺得啲味道太淡, 所以有點失望。

最後點左個蛋糕做甜品, 佢個蛋糕櫃都有幾款蛋糕俾大家選擇

Chocolate Truffle
朱古力味濃得黎唔會太甜, 鍾意朱古力嘅人可以買黎試試

總括嚟講, 環境同食物質素都唔錯
(除左個Carbonara, 如果下次再嚟可能試其他意粉吧)
上菜速度個人就覺得慢咗少少, 不過都係可以接受嘅範圍

大家如果經過附近, 又鍾意呢種風格嘅Cafe都可以一試
2017-04-07
Iced Chocolate