係粉嶺前裁判法院對面入口有啲隱蔽但勝在環境清幽輕鬆 幾chill^_^☕️COFFEE ☕️ ⭐️有個特別之處係可以選擇正常或者1+1combo 模式即係會有一個Espresso 同一杯one shot 比例嘅奶啡熱愛試啡者狂喜🤩☕️Coffee-cappuccino combo(house blend) $(set)House blend隻豆幾特別 係哥倫比亞、巴西、衣索比亞三種產地嘅blend豆 整體風味偏nutty 個人覺得espresso 風味幾好nutty偏好嘅人應該會好鍾意,不過是日運氣不佳 杯cap 嘅奶泡厚左小小 稍欠火侯espresso 嘅口感幾清新,風味偏nutty,body 偏薄(如果厚身少少感覺會舒服啲) Cappuccino 嘅奶泡偏實身,mixing 幾好👍🏻,甜感唔算太出☕️Hand Drip - Ethiopia🇪🇹Guji Geisha $88 滿心期待的GeishaT-T好可惜地冇驚艷嘅感覺 有飲到白花嘅味道 可惜個body衝突有啲太薄 唔係好試到太多嘢🫠 唔緊要,下次再戰其他!🍝FOOD🍝我哋去到嘅時候啱啱好有lunch set跟餐可以揀
係粉嶺前裁判法院對面入口有啲隱蔽
但勝在環境清幽輕鬆 幾chill^_^

☕️COFFEE ☕️
⭐️有個特別之處係可以選擇正常或者1+1combo 模式
熱愛試啡者狂喜🤩

House blend隻豆幾特別
係哥倫比亞、巴西、衣索比亞三種產地嘅blend豆
整體風味偏nutty

滿心期待的GeishaT-T
好可惜地冇驚艷嘅感覺
有飲到白花嘅味道
可惜個body衝突有啲太薄
唔係好試到太多嘢🫠
唔緊要,下次再戰其他!

🍝FOOD🍝

我哋去到嘅時候啱啱好有lunch set
跟餐可以揀奶啡或者茶
加$15可以有non-coffee或者其他指定飲品

🍝明太子忌廉蟹肉烏冬 $138
忌廉汁好creamy 有空氣感加上明太子輕輕
用辛辣咸做調味,食落感覺舒服唔膩
配烏冬做得幾滑,食落唔會好粉
蟹肉質感就一般(個人認為)

🍝羅勒大蝦蕃茄扁意粉 $~123(🧝🏻‍♀️加咗$15叫杯 lemonade)
蕃茄狂熱者狂喜!!!
嘢食一到已經覺得好味道👅擺盤加分💕
本身上盤嘅時候仲擔心好似好細份
但其實份量完全足夠 極推✨✨✨

🥤lemonade
會話不過不失 同坊間所售大致相同
清新之選來講算係唔錯嘅選擇~
2023-11-07