2017-07-26
黎中環食野唔飲杯酒做上半場飲品點得我飲左杯rose既cocktail,偏甜身既moscato做既cocktail基本上唔會有死。而作為送酒食物,poutine同nachos絕對係個好選擇,淋上既芝士有香味(唔係想特登寫雞有雞味,而係呢個年頭d moz cheese實在教壞人......),所以之後都再encore左份pulled pork既poutine(無影到),混上既gravy會似下面BBQ Sauce。nachos方面略嫌唔夠脆身,始終自家製咁有誠意,水準會有偏差唔意外,所以係出面我傾向想見到D字牌nachos多,起碼唔會中伏。Baby ribs以百鬆蚊既份量黎講還好啦,份量上面無得要求咁多,起碼肉質食到係接近pulled pork狀況,但肉質黎講唔多似慢煮,似係浸焗可能性比較大,而醃醬亦都偏重口,飲酒來講接受範圍。主食方面,揀無可能揀左呢隻龍蝦,其實我係揀中個蕃茄意粉而唔係隻龍蝦。不出我所望,落左微量辣去調味,成日都話蕃茄同辣係最佳拍檔,加左之後會惹味好多,尤其飲緊酒有辣味!而雞鎚雖然影落黑左d,炸落亦都稍為over左,但仍然算嫩身唔會un,底味足夠,飲酒唔覺淡口就係啦。至於甜
至於 甜品,女士們要求無計。美式甜品我除左覺得甜真係唔太識評論,但個cholocate依然有可可苦味,有小小感動唔係得隻甜味。