2023-05-04
咖啡店位於堅尼地城李寶龍路, 雖然有少少山旮旯不過亦都係佢嘅特色所在, 如果行完山或去完魯班先師廟,不妨去飲杯嘢 hea 一下。 咖啡店裡面十分新淨, 地方整潔 , 空間感十足!從店內望出去, 清幽又 relax 👍🏻 由於肚餓, 2個人點了2款 signature 食物。1) CIOPPINO (意式海鮮番茄燉湯)2) ALL DAY BREAKFAST 同埋加多份 ”CROFFLE 牛角酥窩夫+ 炒蛋” CIOPPINO 賣相很好, 同menu個參考圖片冇大出入。😊裡面主要有海鮮( 青口、蝦、帶子、魷魚), 湯底係蕃茄為主, 配搭埋海鮮飲落幾清新 (我個人口味想再咸少少就更好🤗) , 另外有3片脆脆的sourdough面包浸响湯上面, 點少少湯去面包度, 食落口感又唔同👍🏻 ALL DAY BREAKFAST 亦都唔錯!有parma ham 、煙三文魚、牛油果、炒蛋 etc我哋另加咗錢將個麵包轉做croffle牛角包窩夫overall 唔錯👍🏻👍🏻 另外一提係佢係pet friendly cafe有paw's meal可以選擇不過我冇養狗仔就冇乜意見有養狗仔的話可以去試下😆 我見到
咖啡店裡面十分新淨, 地方整潔 , 空間感十足!
從店內望出去, 清幽又 relax 👍🏻
由於肚餓, 2個人點了2款 signature 食物。
1) CIOPPINO (意式海鮮番茄燉湯)
2) ALL DAY BREAKFAST
同埋加多份 ”CROFFLE 牛角酥窩夫+ 炒蛋”
ALL DAY BREAKFAST 亦都唔錯!
有parma ham 、煙三文魚、牛油果、炒蛋 etc
我哋另加咗錢將個麵包轉做croffle牛角包窩夫
overall 唔錯👍🏻👍🏻
另外一提係佢係pet friendly cafe
有paw's meal可以選擇
不過我冇養狗仔就冇乜意見
有養狗仔的話可以去試下😆
我見到佢有社交平台 , 有興趣可以自己search下。