2015-06-30 1330 瀏覽
今個星期想靜靜地食個晚飯,就搵到觀塘依間餐廳。去到門口見到塊黑板既設計都有心思再貼住張menu感覺特別,侍應好主動行過嚟問我幾多位再安排比我坐,有禮貌之餘,仲好細心比支水我地。今日同男朋友就試左個羊架同凍肉腸香辣茄汁意粉,我地怕太飽所以只係加左一個combo set渣,不過上菜既時候賣相都好靚!先講沙律,問過老闆原來沙律汁係佢地廚師調配既,酸酸地真係好好味,而且菜好新鮮,到個粟米湯好creamy好足料,唔似出面既湯得個咸字,到個香草包都幾特別,雖然陣味未必個個接受到,但係上面溶左既芝士好正,到個主菜,羊架係香煎既所以好香口好大件,食到我地想再嗌羊架,可惜無咁大個肚。個凍肉腸意粉都唔差,好濃既茄汁味,色香味都齊哂,不過可能唔配凍肉腸配其他可能仲吸引!最後我地叫左一個窩夫一件檸檬芝士蛋糕,雖然窩夫有cream有士多啤利,但我同男朋友都係鐘意件蛋糕多啲,因為唔太甜又好味。杯梳打都好正好靚☺️👍總括嚟講,依間餐廳都算係工廠區既一點靜,唔錯!
羊架
青檸熱情果梳打