之前因為疫情關係,已經好幾個月冇同閨密high tea 了,五月份開始見疫情有點緩和,才敢與閨密聚聚。之前我在Openrice 見到訂座有50%折扣優惠,所以就揀咗呢間去試吓😜🌟Location🌟酒店位於中環紅棉路,近山頂纜車站附近,在中環地鐵站J出口行過去大約10 分鐘內就到。餐廳在26/F 頂樓,要先在大堂坐Lift到25/F再轉另一架lift到26/F。🌟環境🌟一出lift見到餐廳感覺很開揚,可能望到周邊環境很舒服,餐廳也有露天位置,感覺很chill。之前在網上看到,一直被這裡的雲石枱、食物架的雲石碟所吸引😍因為我對呢款白色底雲石總是情有獨鍾😜🌟食物🌟食物層架分了兩層,望落去簡單利落上層放甜點、下層放咸點咸點最吸引我是那個咖喱雞肉泡芙,另外一款綠色的鵝肝啫喱多士都好味道甜點方便我最喜歡呢個方形嘅芒果椰子蛋糕食到中途,店員會送上Scones不過今次個scones有少少失望,溫度唔熱都算,中間有少少🤏好似未夠熟😜不過呢度嘅tea真係有得食又有得玩,員工會拎住一個大雀籠,比我地揀其中一個朱古力蛋,然後用個小槌仔自己敲打開,好得意個朱古力蛋我都有試,簿簿的朱古力幾好味喎又😅

🌟Location🌟
餐廳在26/F 頂樓,要先在大堂坐Lift到25/F
再轉另一架lift到26/F。

🌟環境🌟

🌟食物🌟
食物層架分了兩層,望落去簡單利落
上層放甜點、下層放咸點

咸點最吸引我是那個咖喱雞肉泡芙,
另外一款綠色的鵝肝啫喱多士都好味道

甜點方便我最喜歡呢個方形嘅芒果椰子蛋糕

食到中途,店員會送上Scones

不過呢度嘅tea真係有得食又有得玩,
個朱古力蛋我都有試,簿簿的朱古力幾好味喎又😅
2020-05-12