2024-12-04 59 瀏覽
去堅尼地城海旁睇日落之前,發現附近有呢間新式嘅台灣菜嘅餐廳,就食完個下午茶直接行過去海旁。呢間台式餐廳都好多人食,睇嚟食物應該都唔錯,而且裝修好光鮮同埋座位都好寬闊有不少卡位選擇。下午茶價錢都非常相宜,$30起已經有粉麵飯選擇,太多選擇下最後揀左自選麵尊享套餐。田園鮮蕃茄湯+巨人雞扒+麻辣貢丸 - 個雞扒真係有手掌咁大塊,仲要好食啲肉完全唔會韌,而且已經切件,方便食用,不得不提佢嘅湯底亦都非常鮮甜,而且好欣賞佢有酸菜同椰菜,成個湯底食落感覺好健康,完全唔油膩。另外套餐仲可以揀小食,最後揀左台灣地瓜薯條,呢種薯條唔係周圍都有得食,佢炸得岩岩好非常香口。珍珠奶茶嘅珍珠亦都好好咬口,完全唔會輸比茶飲店嘅質素。下次夜晚嚟食,會想試佢個火鍋!!

台灣地瓜薯條

珍珠奶茶嘅珍珠亦都好好咬口,完全唔會輸比茶飲店嘅質素。

珍珠奶茶

下次夜晚嚟食,會想試佢個火鍋!!

台灣地瓜薯條
珍珠奶茶