餐廳: 温野菜 (太古城中心)
資訊:

2021-10-22 2600 瀏覽
天氣開始轉涼,約咗朋友食lunch,大家都不約而同話想食Sha Bu Sha Bu🍲🤪🤪,但又想搵啲坐得舒服既地方,最尾決定咗食溫野菜。星期六過嚟,一點半食,因為預先訂左位,所以一嚟到就可以入座😙😙Weekend 都有set lunch 分別叫左三個set (豚肉/雞肉)套餐包括三碟肉、丸類、野菜盛合、烏冬/飯湯底分別揀左北海道昆布湯、月見壽喜燒湯、番茄湯北海道昆布湯味道較為清淡最愛壽喜燒湯底😋甜甜的壽喜燒湯底會包埋日本雞蛋🥚好鐘意豚肉點雞蛋食,豚肉掛上蛋汁~好好味😋番茄湯都好濃郁最有驚喜係呢粒wasabi丸😆😆😆入面好juicy,夠晒彈牙,加上wasabi味道,感覺好特別👍🏻👍🏻整體感覺非常不錯,環境好坐,店員有禮😊

湯底分別揀左北海道昆布湯、月見壽喜燒湯、番茄湯

北海道昆布湯味道較為清淡

最愛壽喜燒湯底😋甜甜的
壽喜燒湯底會包埋日本雞蛋🥚
好鐘意豚肉點雞蛋食,豚肉掛上蛋汁~好好味😋

番茄湯都好濃郁

整體感覺非常不錯,環境好坐,店員有禮😊