2020-10-24
最近見到間5月先新開既CAFE, 店內環境舒適, 食物賣相唔錯, 重有靚靚backdrop俾大家影相打卡. 即刻搵個lunch去試試先.佢既menu有好多選擇, 尤其甜品系列都有好多款. 今次第一次黎就認真食個lunch set先啦.我揀咗招牌手打忌廉咖哩稻庭烏冬配吉列大蝦 (個名好長...), 飲品就揀咗蜜桃四季春. 同事揀咗流心強芝士忌廉吞拿魚意大利粉. 星期五既lunch人客唔算好多, lunch set首先上是日餐湯係南瓜湯, 好濃好cream呀! 好好飲唔錯. 蜜桃四季春就普通果茶ok. 到我既招牌手打忌廉咖哩稻庭烏冬配吉列大蝦上枱, 剩係睇賣相都已經好吸引! 咖哩湯偏微辣, 配上面層既cream就可以中和返. 味道好好不過烏冬既量少咗啲. 到佢既吉列大蝦真係無得輸! 隻蝦真係新鮮又大隻, 就算沾咗炸粉去炸都食到佢既鮮味. 而面層既炸粉炸得好鬆脆! 真係覺得食個炸蝦都已經值!!另外同事既流心強芝士忌廉吞拿魚意大利粉賣相都唔錯, 至於食評同事話個汁好cream又夠味, 整體係好食既!!