2023-05-15
紅館🇨🇳煲仔飯就食得多 第一次試瓦煲酸菜魚好有gimmick🍲小店形式嘅川菜餐廳🍴食物質素好有水準老闆仲要好熱情❤️🔥人情味max﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/招牌酸菜魚 $158/ (4.1/5)全港首創嘅煲仔酸菜魚🎣啱啱煮好熱辣辣滾到不斷出煙 好香🥰有龍利柳同滑魚片提供 見好少有龍利柳就揀咗 份量好足料 魚質滑得嚟好厚身 啖啖肉 湯底揀咗中辣但感覺大約5小辣 鍾意食辣建議可以嗌辣啲會更惹味 酸菜同洋蔥配料都比得好多 如果湯底再重口味啲就好🔥/四川椒麻雞 $108/ (4.3/5)只係點咗半隻無諗過都咁大碟🐣雞件好滑 重點係佢嘅秘製椒麻汁好出色🤩花椒同葱油淋滿每舊雞 麻味嘅後勁好強烈 食落會忍唔住不停食🌶️好刺激條脷好爽/薯粉/酸菜魚嘅湯絕對唔可以浪費所以嗌埋薯條浸落湯 類似米線嘅粗幼度 但口感超煙韌/青島啤酒🍻/有戰鬥碗飲啤酒🍻特別有風味🤤食辣嘢一定要餸酒 大枝裝仲要係買一送一好抵😍﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/招牌酸菜魚 $158/ (4.1/5)
/四川椒麻雞 $108/ (4.3/5)
/薯粉/
/青島啤酒🍻/