2018-05-25 54 瀏覽
嚟呢間餐廳食野之前,都知道甜品係出名,尤其係蛋卷,不過未食飯都要食正餐先嘅!見到餐牌都覺得個主食都幾吸引同抵食,因為我想主攻甜品,所以揀咗個最抵食嘅海藻烏冬甜品餐,有沙律,一個烏冬,飲品,最緊要係有蛋卷!都係$99!估唔到主食海藻烏冬有啲驚喜,同平時食嘅烏冬唔同,呢款幼滑好多!主角蛋卷!我揀咗黑芝麻味,芝麻味夠香,cream夠香滑,蛋糕同cream嘅比例差唔多係一比一,我自己唔怕食cream,所以覺得個比例剛剛好!另外再叫咗兩個甜品做我嘅主菜,日本草莓pancake同抹茶窩夫!士多啤梨好甜,食得出真係日本嘅士多啤梨!pancake偏厚身,蛋味較濃!唔錯,最正就係上面有個小布甸!一次過滿足甜品控嘅慾望。抹茶窩夫,配埋抹茶雪糕一定唔會錯,亮點係有栗子醬,平衡番咁多綠茶味!