2018-10-03
今日放工去黃埔買野,天氣開始涼,又要食雞煲暖下身。上網見到漁樂鍋好評都多,所以去試一試。入到去差不多全部位置都係卡位, 坐得好舒服, 枱上經已準備好醬油, 還有一款師傳秘制既薑油可供選擇!湯底好多選擇,其實個個都想試, 我本身爰辣雞, 但又想滋潤下, 最後要左椰子雞鍋,一來到第一樣係試下個湯底,望落去好清, 以為會淡味, 但椰子味十足,好甜好香,無味精。之後等左一會,試d雞,唔錯,新鮮雞,無雪味,以後再來一定會再叫椰子湯底。手切安格欺肥牛,雖然只叫左細,但份量比好多地方都多。講返d肉,絕對對得住安格斯個名,唔係比普通肥牛算數,牛肉味夠,食唔出雪味,都應該用左d時間去準備。炸魚皮好脆口, 平時我愛放入湯吃, 今次食下食下, 大半碟都比我空口食哂!響玲一碟有好多條, 份量足!黃埔區來講,漁樂鍋絕對係值得推介。
響玲一碟有好多條, 份量足!
黃埔區來講,漁樂鍋絕對係值得推介。
題外話/補充資料:
要提一提店員都很有禮!