2016-11-11
9月份已經有嘅pop up store,終於加入openrice糯米糍有好多味道 D24、芒果、奶皇、綠茶、藍莓、黑芝麻、紅豆、豆腐、咖啡、斑蘭等等糯米糍$36/6件我揀嘅大部分都味道較淡,而且糯米糍嘅皮偏厚身…整體黎講 平係平,但係連味道都平平,餡料偏少。芒果奶皇:比想像中一般般,芒果同奶皇味弱香蕉朱古力:兩種味道各佔一半,裡面有塊細到食左唔多覺嘅香蕉仔士多啤梨:我覺得味道有d怪,士多啤梨味有少少假抹茶:咁多個唯獨抹茶叫好食少少藍莓:我自己覺得偏甜鮮芒果豆腐:比較芒果奶皇我寧願揀呢款,芒果同豆腐幾夾,但呢度嘅芒果唔係長州糯米糍,唔會爆哂芒果勁甜,唔好期待錯誤因為新鮮製造,店員話首日keep室溫,其後就要雪藏,記得盡快食哂。除左糯米糍,仲有不少款式的布甸,店員話有優惠價,由於未食過 我安全起見叫左穩陣野。芒果布甸$12(原價$18)佢唔係實的的嗰隻布甸,芒果味都算香,幾好食,而且仲有果肉。不過怕甜人士注意,佢係偏甜的。
因為新鮮製造,店員話首日keep室溫,其後就要雪藏,記得盡快食哂。 除左糯米糍,仲有不少款式的布甸,店員話有優惠價,由於未食過 我安全起見叫左穩陣野。
芒果布甸$12(原價$18)
佢唔係實的的嗰隻布甸,芒果味都算香,幾好食,而且仲有果肉。
不過怕甜人士注意,佢係偏甜的。