2015-08-10 231 瀏覽
朋友跟我都是榴槤控,知道沛公出名榴槤千層班戟, 於是這天就來到銅鑼灣店見識見識一下其實不單榴槤, 還有很多不同選擇:但作為榴槤怪, 一場來到不吃榴槤item完全是對不起榴槤之神吧~(喂)主角:真係一層層架:聞都覺得好香食落口好creamy, 好有榴槤味, 原來貓山王帶有少少咸味, 做成千層班戟後, 意外地令呢個本來很多cream 的甜品一點都不漏!整個口感好滑,而且鬆軟, 如果唔係我忍手, 我估我一個人應該可以食到3件!這個set 更可以一次過食榴槤焦糖燉蛋:真係好好好好好好好好好食, 有榴槤味之餘仲有蛋香,面頭小小脆,估唔到榴槤同焦糖味好夾, 加埋個蛋香成件事真係超正!可能珠玉在前, 榴槤糯米滋也很香, 就是沒什麼驚喜但呢個set 真係滿足好多榴槤怪既願望就此, 多謝收看(鞠躬)
其實不單榴槤, 還有很多不同選擇:
主角:
真係一層層架:
聞都覺得好香
這個set 更可以一次過食
榴槤焦糖燉蛋:
可能珠玉在前, 榴槤糯米滋也很香, 就是沒什麼驚喜
但呢個set 真係滿足好多榴槤怪既願望
就此, 多謝收看(鞠躬)
2015-08-05
$100 (宵夜)