2019-06-20 577 瀏覽
之前寫咗一篇冇批到出嚟而家補寫返第二篇因為真係比較好味,服務比較好,所以值得幫佢寫多次是日係幫女友慶祝生日,試過好多唔同嘅菜式但係川菜真係未正式搵間試過,於是就揀咗呢間「映水芙蓉」1.千絲西葫蘆,擺碟已經好靚,店員好細心咁幫我地撈個汁同分返開一條條,好精美2.敲糖棒棒雞,賣相已經不得了,用麥芽糖黎豐富辣汁嘅層次感,味道非常好3.蒜泥白肉,汁料同豬五花嘅絕對,濃郁而不厭,絕對係必食推薦4.酸菜湄公魚,可能未食個太二酸菜魚嘅朋友會覺得呢味餸都好正,但好可惜我哋兩個都食個太二酸菜魚所以就覺得呢味餸就麻麻哋啦5.螞蟻上樹,唐宮小聚嗰個版本就好食好多,炒到啲粉絲一條條咁又彈牙又入味,呢度啲粉絲可能師傅問題炒到黐埋一舊真係爭左少少整體來講都係一個非常好嘅體驗,無敵嘅維港景觀、殷勤嘅服務、精美嘅食物,加上自家製嘅送嘅免費朱古力——玉桂蘋果、白酒,特別得黎又有誠意,值得一試嘅餐廳
之前寫咗一篇冇批到出嚟而家補寫返第二篇
因為真係比較好味,服務比較好,所以值得幫佢寫多次

千絲西葫蘆
敲糖棒棒雞