2018-08-27 172 瀏覽
哎呀 我實在太無心肝喇!一早約好哂成棚人星期日出嚟同八月壽星婆、壽星仔慶祝生日🎂 餐廳訂好、禮物買咗... 臨出門口先記起未訂蛋糕🤨 唯有走落地鐵餅店買個現成嘅蛋糕頂住檔👉🏻👈🏻唔知係我口味有問題,定係啲餅店做事求求期期,點解蛋糕嘅內涵都以啫喱、mousse為主,反而主角嘅海綿蛋糕就只有面同底果層😕 細細個蛋糕都要賣成二三百蚊... 自問唔捨得一陣風擺落咀就無咗😝 唯有上去商場碰碰運氣🙏🏻 行吓行吓去到「東海堂」門口,終於見到個似樣少少嘅生日蛋糕🍰 雖然外貌無咩花巧,仲好傳統吓🤔 不過我就係鍾意佢實在,有cream、有水果、又有三四層海綿蛋糕,口感夠滿足💚 兩磅蛋糕88折之後都只係$227.1👍🏻

2018-08-26
外賣自取