2016-01-05 712 瀏覽
今日係我老公既生日,本身都冇plan到食乜好,不過最後都比到驚喜佢。老公話唔係好肚餓,最好食d唔係太飽肚既,行行下見到深宵食堂,之前試過銅鑼灣嗰間幾好味,燒烤類應該唔會好頂肚,所以就揀左呢間 室內座位唔算多,不過設有露天座位,出面坐都幾有feel~ 我地就坐左喺室內。 打開餐牌有各式各樣既燒物,肉類,蔬菜款式亦都很多,另外可以揀主食,一品料理同炸物,同一樣野可以有唔同整法 都幾多選擇,我地點左好多野。 青蘋果梳打 $28先來一杯飲料,飲落幾清新,酸酸甜甜,用黎伴串燒一流。 8吋蒜蓉大虎蝦 $98蝦肉新鮮彈牙,燒完都仲保持到唔會乾身,啖啖肉,蒜味令蝦更香口,蝦頭亦大大隻有膏,唯價錢不便宜。 黑松露牛油帆立貝 $68帆立貝上沾上黑松露,令到帆立貝變得好香,而且帆立貝亦好新鮮,食得好滋味。 一口牛 $68共有2串,每串有數粒大粒牛肉,下面插住舊薯仔(唔知食唔食得,最後冇食到),好似兔子咁好得意,牛肉串燒出黎色澤均勻,牛味濃郁,咬落很Juicy,而且牛粒很嫩滑,好食 芝麻雞翼 $48雞翼炸成金黃色,入口好香脆,雞翼肉汁豐富,芝麻味令雞翼更加惹味。

都幾多選擇,我地點左好多野。
青蘋果梳打

青蘋果梳打 $28

先來一杯飲料,飲落幾清新,酸酸甜甜,用黎伴串燒一流。
8吋蒜蓉大虎蝦

芝麻雞翼

芝麻雞翼 $48

煙肉荔枝卷

煙肉荔枝卷$38

見好特別所以點左,煙肉好厚身,包住粒粒荔枝,荔枝比較失色,因為不夠多汁,感覺像是吃煙肉串燒般,煙肉則烤得剛剛好,不會太咸。
深宵薄餅

深宵薄餅 $88

薄餅份量都幾多,上面灑滿木魚,以及沙律醬+燒餅醬,賣相都幾吸引,切開後發現餅底有童星點心麵,令到外層好香脆,薄餅肉餡料亦好多,值得推介。
芝士蟹肉玉子燒

芝士蟹肉玉子燒 $68

剛好老公生日,試試問問店員可否把"深宵"兩字改為"生日快樂",原來可以,順便比個驚喜老公,比老公切下"生日玉子燒"

切開後半溶既芝士微微漏出黎,入面有芝士味同蛋香,蟹肉味不算太濃,似食緊奄列,玉子比較滑溜。
日式炒手打烏冬

日式炒手打烏冬 $38

烏冬好彈牙,配有好多蔬菜,有陣黑椒味道,而醬汁就甜甜地,食完夠飽肚。

上菜速度頗快,整體不錯,食物多元化又創新,下次有朋友生日可以再黎食過。
慶祝紀念
生日