2013-11-27 476 瀏覽
哈哈, 因為朋友早到所以唔洗等位就入左黎了!! ((但其實生日果個係佢, 遲到果個係我囉XD。))服務方面其實都有點不滿...要杯水叫左3次...先有人拎到黎...一坐低望一望四周環境都覺得好舒服, 好適合飯聚!! 而餐牌既食物都係以抹茶為主,((但感覺如果再多D唔同類型既抹茶食品會更加好)) 咁當然第一時間就點左呢到好出名既卡邦尼溫泉蛋烏冬!! 個賣相唔錯, 食落第一個感覺好似咸左DD, 但再咬多幾啖, 因為烏冬厚身所以味道就變得剛剛好!! 讚丫!!特別既地方係卡邦尼汁一向以意粉為配, 但今次呢個用烏冬黎配搭都別有風味。之後再想試多樣既就係呢個推介緊既豬扒飯!! 雖然無食唔停口既感覺XD 但個醬汁都好好味!! 好開胃丫至於配送既果個湯就...我叫左杯抹茶忌廉牛奶!! 抹茶味道剛剛好, 唔會太甘或有苦既情況出現!! 但飲既時候記得要攪渾喔!會比較原汁原味!!!最後同個FD傾左陣消化下先再試埋個甜品, 本來想叫個抹茶巴菲同呢個抹茶Tiramisu!!但見到隔離枱個巴菲SIZE...都真係唔細XD 於是我地就2揀1了!! 抹茶Tiramisu!!好靚既賣相!!抹茶粉厚薄適中, 哈!! 但係
卡邦尼溫泉蛋烏冬
豬扒飯
抹茶忌廉牛奶
但見到隔離枱個巴菲SIZE...都真係唔細XD 於是我地就2揀1了!! 抹茶Tiramisu!!好靚既賣相!!抹茶粉厚薄適中, 哈!! 但係食到底果個蛋糕個感覺就唔係咁理想...可以想像下係濕左既蛋糕質地...呵呵...
可次一定會再返黎試個巴菲!!!! 見到都好滿足^^!!
抹茶Tiramisu
題外話/補充資料: 如果下次見到張枱D食物食完, 可以先收走左D碗碟, 會食得更加舒服!!
2013-11-14
慶祝紀念