2023-01-31 90 瀏覽
上網見到仲有398(60分鐘)或者498(90分鐘)任食生蠔,就即刻打電話book枱,book到5點鐘。去到先知原來5點係剛剛開門,早左去的話要喺門口等一等。一去到就揀食邊一款放題,又或者單點都得!放題的前菜係九宮格。每一格都幾好食,個人十分喜歡左上的醬油蛋,用來沾完串燒不單止,仲要用嚟點埋天婦羅,一滴都冇浪費。之後就到重點,生蠔。生蠔鮮甜有海水味。感覺又乾淨,可以放心盡情食,比起一啲酒店buffet嘅生蠔更勝一籌!食完生蠔,試埋燒蠔同帶子。相比起生蠔,燒蠔較為失色,而帶子亦一樣,食了幾隻都有沙。所以,我地最後都主力食生蠔!呢間店舖有一點值得讚嘅係佢唔會因為放題就慢慢上菜,而且你叫幾多隻,就俾足幾多隻你!

• 喜多嬉牡蠣刺身