2018-07-25 5862 瀏覽
老婆得知利東街有間餐廳做緊生蠔任食,佢急不及待就帶左我去啦,佢對生蠔真係豪無抵抗能力。一間兩層既西餐廳,外表美觀。一樓Reception,二樓餐廳。餐廳大部份裝修同用具都以暗色為主,有型格 之餘又不失情調生蠔$168任食,價錢真係贏晒等生蠔時先有2個餐包,香草味極濃,而且好鬆軟,不錯主角出場啦,同碟有3隻法國蠔,3隻美國蠔。大隻既係美國蠔,肉身好厚,不過味道較清淡,口感幼滑細隻既法國蠔,蠔味較突出,海水味、鮮味都較重6隻當然唔夠啦 , encore 又 encore,呢個係第幾碟呢??食完蠔之後就到主菜啦,我當然又係食牛啦Grilled U.S. Angus Sirloin好大塊呀,格仔紋好吸引。5成熟,切開既顏色好靚,牛扒有足夠既Rest,無肉汁流出。肉味好濃,肉質好嫰滑,係出色的牛扒。伴隨牛扒既仲有大大塊大啡菇,肉質實在,味道濃郁,香滑多汁孤陋寡聞既我,第一次試法式芥末《啡色》,味道偏酸。同時有另一個Promotion,惠顧生蠔可以半價飲一杯Gin Cocktail ,我就要左杯Gin Tea Mojito,估唔到酒味好濃,好在酒量好姐青檸同薄荷味另到成杯酒好清新,好好飲。連加一人
老婆得知利東街有間餐廳做緊生蠔任食,佢急不及待就帶左我去啦
,佢對生蠔真係豪無抵抗能力。

一間兩層既西餐廳,外表美觀。

一樓Reception,二樓餐廳。

餐廳大部份裝修同用具都以暗色為主,有型格 之餘又不失情調

生蠔$168任食,價錢真係贏晒

等生蠔時先有2個餐包,香草味極濃,而且好鬆軟,不錯

主角出場啦,同碟有3隻法國蠔,3隻美國蠔。
大隻既係美國蠔,肉身好厚,不過味道較清淡,口感幼滑
細隻既法國蠔,蠔味較突出,海水味、鮮味都較重

6隻當然唔夠啦
, encore 又 encore,呢個係第幾碟呢??

食完蠔之後就到主菜啦,我當然又係食牛啦

Grilled U.S. Angus Sirloin
好大塊呀,格仔紋好吸引。

5成熟,切開既顏色好靚,牛扒有足夠既Rest,無肉汁流出。

肉味好濃,肉質好嫰滑,係出色的牛扒。

伴隨牛扒既仲有大大塊大啡菇,肉質實在,味道濃郁,香滑多汁

孤陋寡聞既我,第一次試法式芥末《啡色》,味道偏酸。

青檸同薄荷味另到成杯酒好清新,好好飲。

連加一人均約600,幾超值的