2021-10-04 23 瀏覽
今日出返去深水埗區工作,就心思思想搵吓附近嘅Cafe,附近真係有好多間,就隨意入咗間。室內裝修有啲似中西區嘅Cafe,下層係廚房同埋有少量嘅坐位,但係上到第二層呢就有本土特色啲嘅坐位。不過略嫌某啲位對住冷氣機風口太過凍, 如果人多坐滿,坐正風口位可能會好辛苦, 或者大家可以帶件衫。講返食物,入到去好開心真係有生酮飲食愛好者嘅選擇,所以,我毫不猶豫就即刻點生酮all day breakfast炒滑蛋🍳同炒蘑菇都系all day breakfast水準,唔錯。 牛肉係比較新鮮同埋嫩口,而且份量好足夠好大份,好值得一試,對得住個價錢$18x, 比個credit。另外,沙律菜嘅份量都好足夠算係好大份嘅沙律菜🥙,呢點係非常欣賞。始終沙律菜都係成本貴嘅菜,難得餐廳好足料。另外,點左佢哋嘅特色三溝咖啡☕️,分別係佢哋特色嘅咖啡+鮮奶+綠茶。夏天嘅時候呢三溝咖啡,係非常之享受,因為有4重嘅口感(冰🧊)都系值得一試。 最後想再講,都系個裝修問題。 用餐期間,突然大部分食客都流眼淚, 原來系地下廚房住緊洋蔥🧅,我覺得哩點要改善下。 畢竟cafe系想坐得舒服同enjoy 食物, 如果中途「拿」到客人既眼睛就真

生酮all day breakfast

最後想再講,都系個裝修問題。 用餐期間,突然大部分食客都流眼淚, 原來系地下廚房住緊洋蔥🧅,我覺得哩點要改善下。 畢竟cafe系想坐得舒服同enjoy 食物, 如果中途「拿」到客人既眼睛就真系會失分。

如果系經開,我相信會再嚟試試其他生酮蛋糕。 但應該唔會特意黎, 畢竟地點都幾吊腳。