2022-07-12 269 瀏覽
話說呢排想減肥,又買燒腩丸,又買代餐,回想返過去,減得最成功嘅時候就係生酮飲食,搞到而家又想入返酮.不過係減肥時間,總會有啲唔使減肥嘅人聊你食飯,見到地鐵站有個廣告勁吸引!係我最鍾意嘅麻辣火鍋竟然出生酮火鍋!梗係要捉唔減肥既老公試下__________________________一入座就會每人比一碗雪耳紅棗糖水你,潤一潤個胃,怕一下食麻辣太傷胃👍🏻👍🏻.鴛鴦湯底 $38/位🍲養生花膠雞湯底 +$20Keto friendly: ⭕️選用三黃雞加入花膠,蟲草花,紅棗杞子,生酮雞湯等足料熬製,一路煲啲雞油一路煲出黎,好香,雞肉煲完都仲係好有雞味.🍲重慶麻辣大紅鍋Keto friendly: ❌去渝味曉宇當然要食招牌麻辣火鍋見到咁多辣椒,以為一定好辣都有辣勁既,麻味都好重食到條脷有啲痺,爽!麻辣鍋撈起嘅嘢食,再點上特製好似芝麻油嘅香油中和。唔點豉油都已經非常滿足!.要講一講既係佢呢度仲有提供埋生酮匙油好貼心!生酮匙油比凡人版咸少少,大家記得唔好用得過量😝.所有配料都可以揀全分,或者半份貪新鮮嘅我梗係每樣都叫半份來試吓.🔹嫩牛肉 $48性價比高似滑牛粥嘅牛肉,肉質好鬆軟好滑嫩.🔹桂花蚌 $7
__________________________
鴛鴦湯底 $38/位
🍲養生花膠雞湯底 +$20
Keto friendly: ⭕️
🍲重慶麻辣大紅鍋

Keto friendly: ❌
去渝味曉宇當然要食招牌麻辣火鍋
見到咁多辣椒,以為一定好辣
都有辣勁既,麻味都好重
食到條脷有啲痺,爽!
要講一講既係佢呢度仲有提供埋生酮匙油
好貼心!
生酮匙油比凡人版咸少少,大家記得唔好用得過量😝
所有配料都可以揀全分,或者半份
貪新鮮嘅我梗係每樣都叫半份來試吓
🔹嫩牛肉 $48

性價比高
似滑牛粥嘅牛肉,肉質好鬆軟好滑嫩
🔹桂花蚌 $78

桂花蚌好鮮好鮮,又夠脆,不過滾10秒就夠啦
🔹鮮鵝腸 $68

食得出唔係冰鮮貨,完全油億味
鵝腸同樣好脆,同帶啲鵝油香
🔹白鱔 $58

白鱔都好食,骨皮位脆
不過一客唔算好多片,小貴
🔹鮮黃喉 $58

唔洗30秒,見到佢捲埋一住就食得
鍾意食吹口嘢嘅朋友必點,
不過黃喉唔索味,要連埋蒜葱豉油一齊食
同埋太大片,如果剪細片少少會更好
🔹現炸豆皮 $38

現炸豆皮唔似現炸唔夠熱辣辣
亦唔係好脆
🔹功夫苘蒿 $28

欣賞刀功同擺盤,每片都薄到透光
但唔夠脆就扣分
🔹海帶麵 $38

食落有少少似芋絲既爽彈
又有少少似粉絲,口感幾得意
同埋最緊要係低殿粉,keto friendly
🔹生酮雜莓梳打 $48
🔹青檸梳打 $48

講真同凡人普通版無分別!
但又健康咁多,解辣又開胃,
呢個係咪生酮既朋友仔都應該要試!