2024-08-30
🤝松子鮮拆蟹肉粉絲煲,嚟到嘅時候忍唔住即刻攞電話出嚟打咭,味道非常香噴噴,而且見到好大件嘅蟹肉喺粉絲上邊,淨係食蟹肉都抵食,蟹肉再加埋粉絲呢一個配搭其實真係冇得輸,再加埋少少辣椒,成個配搭做得非常好。店員會幫我哋撈埋一齊,成個口感非常好食,再加埋松子我同朋友都非常鍾意呢一個配搭。粉絲吸入咗蟹肉嘅香味,再加上少少豉油調味,成個口感非常高級,而且要做到呢一個乾身嘅程度非常考廚師嘅功夫,呢一個餸真係好好味,值得推介比大家。🤝杞子桂花糕味道好清香,係消暑必備佳品、夏天食真係必吃。 佢有美白肌膚、排解體內毒素、潤腸通便既作用,所以女仕們真係必吃。桂花中入面既芳香物質亦可以稀釋痰液,促進呼吸道痰液排出,所以功效好好,而且整體上唔會太甜,好食!🤝叉燒,一食入口係散發香氣而且入口好鬆軟。餐廳係製作叉燒時火侯做得好,做到同時不失肉質既咬口,叉燒咬落去嘅時候亦都唔會太乾,非常有肉汁,再加埋甜甜地嘅口感,我會覺得非常有驚喜,冇諗過可以食到呢一個質素嘅叉燒!🤝老火燉湯都做得非常好飲,非常足料,而且餐廳係用一個細細地嘅茶壺上,再到落去細細的茶杯,成件事非常精緻,而且餐廳嘅湯非常香濃,茶壺入邊仲有新鮮嘅材料。我哋
🤝老火燉湯都做得非常好飲,非常足料,而且餐廳係用一個細細地嘅茶壺上,再到落去細細的茶杯,成件事非常精緻,而且餐廳嘅湯非常香濃,茶壺入邊仲有新鮮嘅材料。我哋仲食埋入邊啲材料,有螺頭瘦肉,香菇,採用咗美國嘅無花果,成個湯非常鮮甜!
🤝椒鹽豆腐,作為前菜嘅小食,椒鹽豆腐做得非常出色,我同朋友都覺得非常香口,而且喺小食嚟講呢一個份量都非常多,我哋都覺得好抵食!大大份,而且質素非常高!