2020-02-27 406 瀏覽
今天安排提早收工,喺灣仔附近行逛一會便收到老友記電話都喺附近, 即興就喺附近食個tea。喺船街行到上去皇后大道東, 沿途都有好多特色食肆, 本地特色小店, 感覺頗優閒~餐廳地方唔太大, 其中一角係 小型吧檯, 特色嘅牆壁, 七,八十年代唱片封套作裝飾。店家招牌主打當然係各式各樣唔同做法嘅雞翼。 主要分乾身(dry rub) 和濕身(saucy) 的。款款都好想試~ 『黑芝麻海鮮蜂蜜』酒滿粒粒黑芝麻, 混入海鮮味醬料, 加上蜂蜜, 唔會過甜又夠滋潤, 味道豐富, 所有雞翼选用法國雞翼, 醬汁亦冇蓋過雞肉本身嘅鮮味!👍 另一款選了『 黑椒檸檬』 乾身嘅做法, 熱辣辣炸起, 外皮一啲都唔乾唔油膩, 好厲害! 雞皮部分已經好入味, 醒神嘅檸檬酸再加鹹鹹哋嘅黑椒, 衝擊味蕾之餘更令你吃不停口! 佩服咬落之後雞翼還有肉汁, 店員都話經過反覆嘗試,找出最好的製作方法以達到最佳效果!讚!一路食腦裏面仲好想試其他款式~ 因為做得太美味啦!Lemonade 味道清新, 配滋味嘅雞翼一流!午餐原來也很抵食😋還有多款醬汁可供選擇。 睇嚟我要試一次雞翼放題才可一嚐心願~❤️❤️

款款都好想試~

黑椒檸檬

一路食腦裏面仲好想試其他款式~ 因為做得太美味啦!

Lemonade
味道清新, 配滋味嘅雞翼一流!

午餐原來也很抵食😋

黑椒檸檬