在河畔揾食,想試新野,見到不少網民推薦呢間食店,所以即管一試。店舖size幾大,座位闊落。叫左個沙律,因為想清淡啲,所以揀左以生果為主的泰菠雞鮮果沙律。真係好清新、好超多生果、造型有趣,有勁多菠蘿,唔酸,唔太甜,用黎開胃,啱啱好。跟住叫左個串燒拼盤,雞豬牛,樣樣齊,一次過滿足所有願望,豬肉最多肉汁,豬頸肉又夠肥,其他肉都好味,只係豬肉最特出,有兩款醬汁,與不同肉配搭食,令肉質、肉味有提升,有心思。主菜係招牌西隆路邊炸雞,超多咖喱汁,放在麵包內,令麵包充滿醬汁,超好味,旁邊還有頂層的麵包,烤得好脆,再點咖喱汁,好味到不得了,汁好多,所以可以點麵包,亦夠叫個白飯配埋一齊食;炸雞新鮮,好香脆。最後,叫了鮮蝦金邊粉,酸味味,好醒胃,大蝦爽口,想食辣的,旁邊還有辣椒籽,可以滿足不同人的要求。真真正正到最後,叫了點飲品,全部都係沙冰類,感覺好清涼,有荔枝加柑藍味;新鮮柚子沙冰;迷紅小象(菠蘿、蘋果、香蕉);吉帝雅帕(草莓、蘋果、青檸),每款都充滿鮮果味,唔會好甜,感覺好清新。另外,不少食物都配有沙律菜,所以看似有叫菜,但一樣有菜落肚用餐期間,見侍應同其他食客幾熟絡,食物應該有一定級數,先可留住客人

另外,不少食物都配有沙律菜,所以看似有叫菜,但一樣有菜落肚

用餐期間,見侍應同其他食客幾熟絡,食物應該有一定級數,先可留住客人;仲會問客人食物味道,睇下有咩改進空間,又或解說菜式設計的想法,真心經營食店,抵讚﹗
2018-11-22