2018-12-25 67 瀏覽
今日同一班朋友慶祝朋老友生日, 搵咗間在銅鑼灣登龍街嘅日式居酒屋去試下, 放工就即刻出發,上到去都唔係好多,可能因為時間仲早,而我哋又未齊人, 就坐低吹下水啦 ,呢度好有日本嘅居酒屋裝潢風格, 周圍放咗好多日本清酒嘅樽 ,另外亦都放左啲日式嘅燈籠及海報,燈光柔和,座位闊落 , 最正就係播住啲大家熟悉嘅日文歌, 所以坐得舒服之餘亦有置身日本居酒屋嘅感覺。而呢度嘅服務亦認真唔錯 ,見我哋人齊之後就推介左幾款主菜比我哋。仲幫我哋將食物分好曬一人一份先上枱,咁就唔使爭食啦每款食材亦好新鮮 ,睇得出廚師好有心機去準備食材, 價錢亦都合理 ,下次可以再同其他朋友再 encore 。好多清酒樽炸軟殼蟹三文魚子配溫泉蛋 蟹肉日式蒸蛋油甘魚,拖羅 ,金目鯛汁燒帆立貝汁燒鮑魚壽司拼盤汁燒魚鮫魚湯烏冬&咖哩飯
仲幫我哋將食物分好曬一人一份先上枱,咁就唔使爭食啦

好多清酒樽

炸軟殼蟹

三文魚子配溫泉蛋

蟹肉日式蒸蛋

油甘魚,拖羅 ,金目鯛

汁燒帆立貝

汁燒鮑魚