銅鑼灣希雲街有間隱世小店專食燒鳥串燒,餐廳設計昏暗型格,帶有酒吧加日式居酒屋風格。雞串燒部位好特別,內臟類、雞冠、提燈、雞腳筋、雞頸肉等咩都有,真係少少地方,五臟俱全。荔枝梳打 + Mojito: 荔枝梳打味道清新, 唔會太甜,Mojito 好香薄荷味,酒味唔會太濃,配合串燒岩哂。沖繩海葡萄,極高營養價值,口感爽脆,一咬開爆出鹹鮮嘅汁,口感獨特,配埋醋食用,感覺更清爽。明太子玉子燒,明太子燒得惹味,玉子裏頭半生不熟,口感嫩滑。北海道米豚腩肉,豚腩脂肪分佈岩岩好,燒得香味滿滿。牛舌勁厚切,爽彈美味🤤。免治雞肉軟骨棒,將軟骨混入免治雞肉中,啖啖嫩滑既雞肉食落又有咬口感,內裏多汁,付上溫泉蛋,食落口感更香滑美味。米豚青蔥卷 ,香脆嘅豚肉包住一大扎香蔥,口感層次好特別,唔會膩。紫蘇雞生蠔,雞生蠔非常嫩滑多汁,包埋紫蘇葉,味道獨特清新。雞腳筋口感彈牙又煙un,食落新奇。紫蘇雞皮蝦,烤得金黃香脆既雞皮包住紫蘇葉,入面再包住爽彈新鮮既蝦,感覺呢道菜式好考功夫。鳥提燈,香港好少食到,外形非常有趣,口感都好特別,咬下瞬間爆發蛋黃香味加埋上面燒得鮮香既雞肉,呢個特別口感真係必試。梅漬小番茄,小蕃茄已去皮,

明太子玉子燒,明太子燒得惹味,玉子裏頭半生不熟,口感嫩滑。

北海道米豚腩肉,豚腩脂肪分佈岩岩好,燒得香味滿滿。

牛舌勁厚切,爽彈美味🤤。

紫蘇雞生蠔,雞生蠔非常嫩滑多汁,包埋紫蘇葉,味道獨特清新。

雞腳筋口感彈牙又煙un,食落新奇。

梅漬小番茄,小蕃茄已去皮,帶有酸酸嘅話梅味,酸酸甜甜好開胃又解膩。食完串燒食用岩哂👍🏻