2019-07-23
今日同朋友行經大角咀,見到一間餐廳裝修幾靚,就入咗去試。店入面環境好令人放鬆。我同朋友坐咗喺一張大枱,位置好寬敞,坐得好舒服。侍應好好禮貌,好有心機咁同我哋介紹有乜嘢食。餐廳提供好多唔同嘅選擇,例如有dinner set (包咗餐湯、沙律、甜品同埋$20嘅餐飲), 如果揀唔啱嘅話仲有得散嗌,同埋有啲小食。而餐廳仲會有廚師推介,仲要係定期更新㗎,今晚就有燴牛尾配意粉或者配飯嘅套餐,我同朋友就叫咗個嚟試。今晚嘅餐湯係甘筍湯,飲落去好香甘筍味,好正宗。跟餐嘅沙律都做得好有心機㗎,有唔同種類嘅蔬菜,又好睇又好食。個牛尾我哋揀咗配意粉,意粉好彈牙,牛尾炆得好林,同埋好入味,尤其是係啲蘿蔔。餐飲我哋揀65%朱古力,好濃好足料好好飲,但係記得搞勻先飲呀。我哋仲另外叫咗個西班牙黑豚火腿片伴哈密瓜,性價比都好高。 另外叫咗個蘋果金寶配焦糖雪糕。睇個賣相已經覺得小店好用心整,食落去好香牛油味,絕對值得推介。整體嚟講今次用餐經驗好愉快:環境舒適、啲嘢食好好食、侍應服務態度好好。食完飯之後,侍應仲特登同我哋攞feedback添。誠意推介大家黎試下,支持下小店。
今晚嘅餐湯係甘筍湯,飲落去好香甘筍味,好正宗。
我哋仲另外叫咗個西班牙黑豚火腿片伴哈密瓜,性價比都好高。