2018-05-10
今日行完街街同朋友食埋晚飯, 行入女人街見到呢間專食蛋包飯既餐廳, 入到去有禮既老闆娘帶到我們到坐位上, 她也介紹了今日是日餐湯係忌廉粟米湯, 我們也望望餐牌, 原來不單只蛋包飯, 原來仲有意粉選擇. 我地加左$10要左餐湯, 味道好似日本個隻粟米湯, 哈哈…..好香好甜, 但原來老闆兼大廚自己用粟米打成湯的. 除左味道, 這個碗都很有特色, 正面望係一個桃, 反轉來望係一個心型, 哈哈很有心思呢.蛋包飯點左和風鰻魚芝士蛋包飯$98, 蛋味濃而且香滑, 鰻魚也很大條的哦, 切開蛋裹面仲有好邪惡既芝士, 鰻魚,蛋,芝士,飯一齊放入口感覺好豐富呢.和風海鮮卡邦呢意粉$68, 材料豐富, 有八爪魚粒粒, 蜆肉, 蟹柳, 煙肉, 磨菇等等……..意粉軟硬度適中, 最愛呢個卡邦尼汁, 還加上了芝士, 令到味道更香濃. 我還加了糖心蛋.小食叫左蜜糖香草炸雞翼$34, 有4隻, 香滑多汁.而飲品方面叫左柚子蜜青檸檬梳打 & 水蜜桃梳打, 唔會太甜, 而且唔會有藥水既味道, 正!!
小食叫左蜜糖香草炸雞翼$34, 有4隻, 香滑多汁.