2020-02-11
每個月9日係同老公拍拖記念日,今日係星期日,上個月已經訂左位,揀左新開業兩個月的頑固壽司。點解我咁知?因為經理介紹得好清楚,非常熱情。有9個SetLunch, 記念日揀食最好. 賣相滿分,厚切魚生。先嘗軍鑑壽司,三文魚子-粒粒晶瑩,脹卜卜。甜蝦海膽- 份量多,仲有淡淡海水味。松葉蟹,平目魚,帆立貝,鰻魚都超水準吞拿魚中的肉腩拖羅 - 充滿光澤,肉脂分佈均勻。玉子燒 - 加入已成蓉的新鮮淮山+ 白身魚再焗。口感特別,似蛋糕。老公要熟食,揀左吉列炸蠔定食。五隻肥嘟嘟炸蠔炸至脆卜卜,食時外層酥化、內裏多汁鮮甜,伴以特製沙律醬,好味。唔好浪費,只食個醬都可以添飯。茶碗蒸勁滑有豐富蛋味,水同蛋的比例剛好。內有雞肉百合, 更提昇味道。每日日本九州新鮮運到, 問左依家航班無受影響。已經在日本開左99間分店, 第100間就是香港這間,信心保證。第二日有日替壽司Set,令turnover加快,所以每日不同款,保證新鮮。豉油都有300年加持歷史,用子薑點少少落魚生,唔好點飯。每件手握壽司都有少許Wasabi. 即叫即整。Yummy Yummy.
點解我咁知?因為經理介紹得好清楚,非常熱情。
有9個SetLunch, 記念日揀食最好.
賣相滿分,厚切魚生。
先嘗軍鑑壽司,
三文魚子-粒粒晶瑩,脹卜卜。
甜蝦海膽- 份量多,仲有淡淡海水味
。
松葉蟹,平目魚,帆立貝,鰻魚都超水準
吞拿魚中的肉腩拖羅 - 充滿光澤,肉脂分佈均勻。
唔好浪費,只食個醬都可以添飯。
每日日本九州新鮮運到, 問左依家航班無受影響。