見友人係太古返工,等佢放工我地就約左係北角食野。我地想食清D,見面書有"無肉食"既推介,見素食點自助餐呢? 所以今次就去呢間!無肉食係6點開,我地就約左6點,係要俾左錢先。有別於其他餐廳,呢間既裝修同氣氛好有藝術感,好多幅大畫掛係牆,但同時又好簡潔。食物區係餐廳既中間位,放低袋就迫不及待去拎野。今次真係大開眼界,對於素食。老實講,我本身諗應該都係菜呀,齋燒鵝個D好寺廟式既素食。唔知原來素食可以咁多種類,有熱有冷,有煮有炸。D食物係好高質,有菜有飯有麵,仲有湯。仲要員工間不時都放出新菜式,好令人驚喜。我同友人都refill左好幾次我特別推介1. 醬油茄子2. 麻辣薯仔絲3. 炸麻糬!!!!呢個超好食仲有店內有多種健康飲品任飲,十分推介梅子洛神花!我和友人每人至少飲左三杯。本來我仲停留係天仁茗茶個杯甜甜既洛神花茶,但飲左呢杯之後發現洛神花本來既味道。斟第一杯拎返位,個氣味我同友人講笑係"健康既味道",因為苦苦既中藥味,頭個幾啖有種中伏既感覺,但係!再飲落有種甘味,係好舒服,再加上暖暖的,好岩女仔既養生飲品呀~
無肉食係6點開,我地就約左6點,係要俾左錢先。
食物區係餐廳既中間位,放低袋就迫不及待去拎野。
今次真係大開眼界,對於素食。
老實講,我本身諗應該都係菜呀,齋燒鵝個D好寺廟式既素食。
唔知原來素食可以咁多種類,有熱有冷,有煮有炸。
D食物係好高質,有菜有飯有麵,仲有湯。

仲要員工間不時都放出新菜式,好令人驚喜。

我同友人都refill左好幾次

我特別推介