2020-11-13
近依兩日疫情有啲好轉,條街都開始多番人。同朋友去完朗豪坊shopping,見到對面上海街開咗間新商場,雖然面積唔大,但又幾有特色,公共地方仲有唔少地方比大家歇腳。見到商場入面,有條人龍排隊,原來入面有間台式飲品店!吃茶三千!個名又幾特別喎,同朋友一人買咗一杯,我要咗國王珍珠奶茶,而我朋友就要左熔岩黑糖波霸鮮奶。不得不提佢哋嘅製作過程,每一杯茶佢哋都係即場萃取,選取茶葉份量方面,店員們都十分認真,睇得出係有用心去炮製。賣相方面,佢哋外賣嘅包裝亦非常有心思,如果想外賣拎返公司或者屋企飲,都唔會整濕手指同出面啲珍珠奶茶店唔同,佢哋唔會用甜味蓋過一切,依度都可以飲到淡淡的茶香味。珍珠亦十分煙韌。值得推介!