2024-10-14
第一次嚟太子呢間居酒屋叫「餓居」!一入門口已經有日本嘅祈福木牌牆,鳥居,蠟筆小新公仔⛩️🤍 就算要等位都可以坐喺鳥居前面影吓相📸 入面最靚嘅位係餐廳竟然放咗一棵櫻花樹🌸 旁邊座位都可以同櫻花影到相!餐廳食物質素都好唔錯,佢哋嘅串燒好出色🍡🍢特別想推介以下菜式:🤎 荔枝豬肉卷好新穎嘅配搭,因為有荔枝令到成件事好Fresh!! 覺得呢度嘅荔枝豬肉卷因為加咗更多黑椒同調味,更加入味🫶🏻同荔枝形成鮮明對比🤤🤎 大蔥牛肉卷牛肉煮得恰到好處,配埋大蔥好新鮮,唔會油膩🫶🏻🤎 鱈魚脆片好鍾意佢夠闊夠大,而且好脆(重點!)我影咗好耐相都保持住脆卜卜🤤🤎 鴨仔茶漬飯🐥 除咗啱影相之外,茶漬飯嘅湯都好香濃,好岩配肉食!🤎七味一口豚🐖 調味恰到好處嘅豬肉!不過份量可能有啲細🥹🤎 凍柑桔檸檬水果茶🫖 水果茶酸酸甜甜,亦都冇過分甜度,凍茶都好特別😋💛好欣賞呢間餐廳嘅用心,香港一般嘅餐廳空間都唔多,但佢都願意用咁大嘅空間去營造出日本嘅氣氛同美感!餐廳服務態度都好好嫁🫶🏻
🤎 荔枝豬肉卷
🤎 大蔥牛肉卷
牛肉煮得恰到好處,配埋大蔥好新鮮,唔會油膩🫶🏻
🤎 鱈魚脆片
🤎 鴨仔茶漬飯
🐥 除咗啱影相之外,茶漬飯嘅湯都好香濃,好岩配肉食!
🤎七味一口豚
🐖 調味恰到好處嘅豬肉!不過份量可能有啲細🥹
🤎 凍柑桔檸檬水果茶
🫖 水果茶酸酸甜甜,亦都冇過分甜度,凍茶都好特別😋💛